top of page
zomer

Op deze pagina vind je lessen die gebaseerd zijn op het werk van bekende kunstenaars, zoals Keith Haring en Piet Mondriaan. Klik op de afbeelding om naar de uitleg van de opdracht te gaan.

Ontwerp zonder titel-5.png
winter.png
Ontwerp zonder titel-5.png

De 3 vliegers

Benodigdheden:

- wit A4 papier
- wattenschijfjes
- verf (blauwtinten)
- grijs potlood/ gum
- stiften
- lijm
- eventueel 3D stickertjes

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de achtergrond. Hiervoor heb je (meerdere) wattenschijfjes nodig. Maak met het wattenschijfje afdrukken met verschillende kleuren blauwe verf. Je moet na ongeveer 3 á 4 keer stempelen, een nieuw wattenschijfje gebruiken. (Het wattenschijfje laat wat los) Je zou hiervoor ook een sponsje kunnen gebruiken.

 

 

De achtergrond moet nu drogen en je kunt gaan beginnen met de vliegers. Bij hogere groepen kun je er voor kiezen om de kinderen zelf vliegers te laten maken, maar onderaan vind je ook een downloadpagina voor de sjablonen, die ik heb gebruikt bij het voorbeeld.

De vliegers kleur je in met verschillende kleuren en patronen. Om een vliegereffect te krijgen, verdeel je de vliegers in 4 vakken, zoals op het voorbeeld.
De touwtjes van de vliegers teken je met zwarte stift. Daarop komen namelijk de strikjes. Deze maak je met gekleurd papier. Teken het vlaggetje eerst voor op het papier en knip het daarna uit. Je kunt meerdere strikjes tegelijkertijd krijgen door het papier meerdere keren dubbel te vouwen of tegen elkaar aan te houden als je gaat knippen. 

TIP voor het maken van strikjes: vouw een papiertje dubbel en knip hier een driehoekje uit. Zo krijg je de vorm van een strikje. 

 

 

 

 

 

 

Extra 
Door gebruik te maken van 3D stickertjes, kan je de vliegers iets naar voren laten komen. Deze stickertjes kun je bijv. krijgen bij de Action of Wibra. Zie op bovenstaande afbeelding hoe dat eruit ziet. Op mijn voorbeeld heeft de middelste vlieger dit 3D effect en de andere twee vliegers zijn gewoon met lijm opgeplakt.

KLIK HIER voor het sjabloon van de drie vliegers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140824_164745.jpg
20140824_174122.jpg
Anker 1
IMG_0062.jpg
bottom of page