top of page

Benodigdheden:
- wit papier (groot A4)

- donkerblauw papier (van dezelfde grootte als het witte papier)
- 2 oranje vouwblaadjes van 13x13cm en een stukje oranje papier
- zwarte stift

- zwarte fineliner

- witte verf/ kwast

- schaar/lijm

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de achtergrond. Hiervoor heb je het witte papier nodig. Scheur deze met golfbewegingen door midden. Dit zijn de sneeuwbergen. Plak deze op het donkerblauwe papier. 

Voor het maken van het vosje heb je twee oranje vouwblaadjes nodig van 13x13cm (Als je werkt op een donkerblauw papier van A4 of net iets groter) Voor de buik van het vosje vouw je 1/3 van het blaadje om. Knip deze er af. Je houdt dan 2/3 deel over. Dit is de buik. Van het overige stukje maak je 4 benen. Vouw hem in het midden en knip in vieren. Zie hieronder foto's ter verduidelijking. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het hoofd van het vosje heb je het andere oranje vouwblaadje nodig. 
Maak eerst vier vierkantjes en vouw dan alle hoeken naar binnen. Een van die hoeken vouw je nog een keer naar binnen. Bekijk op de foto hieronder de stappen. 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna kan je creativiteit aan de loop! Met het overige oranje papier maak je oortjes en een staart. Van het overige witte papier maak je de binnenkant van de oren, de witte vlakken op het hoofd en het uiteinde van de staart. 
Met een zwarte stift teken je het snuitje, de ogen en de voetjes en met een zwarte fineliner teken je d.m.v kleine streepjes de vacht. Alleen nog even met witte verf en de achterkant van een kwast wat sneeuwvlokjes maken en je vosje is klaar! 
 

IMG_3852.JPG
IMG_3689 2.jpg
IMG_3749.jpg
Vosje in de sneeuw

1

2

3

IMG_3690 2.jpg
IMG_3692.jpg
IMG_3855.jpg
IMG_3858.jpg
IMG_3758.JPG
bottom of page