top of page
TAAL | Stellen

Nette zinnen schrijven met de leestekens op de juiste plaats, verhalen schrijven of gedichten bedenken. Op deze pagina vind je materialen om hier mee aan de slag te gaan.

Met dit werkblad van 'dobbel je verhaal' laat je de kinderen m.b.v. een dobbelsteen bepalen waar ze een verhaal over gaan schrijven. Bij de eerste keer dobbelen vertelt het aantal ogen wie de hoofdpersoon wordt in het verhaal. De tweede worp geeft de plaats aan en de laatste worp de situatie. 

Om het verhaal beeldend te maken, kun je ervoor kiezen om er een tekening bij te maken laten. Ik vind het leuk om dit net wat anders te doen. Met het format 'begin-midden-eind' kun je ze niet alleen één bijpassende tekening te laten maken, maar in 3 vakken het begin, midden en einde van het verhaal te laten tekenen.    

Klik op de afbeelding om de download te starten.

Dobbel je verhaal 
Schermafbeelding 2022-10-09 om 20.42.14.png
Schermafbeelding 2022-10-09 om 20.42.24.png
IMG_0360.jpg
Boomgedicht

Naar een idee van IVN 
 

Je kent vast wel een elfje, een gedicht dat bestaat uit 11 woorden. Een boomgedicht lijkt hier op, maar bestaat uit 14 woorden. Het schema ziet er als volgt uit:
1 woord
2 woorden
3 woorden
3 woorden
2 woorden
1 woord
1 woord
1 woord 

Dit gedicht staat in het teken van natuur en alles wat daar bij komt kijken.
Mijn collega Juf Roelien maakte een handige Prowise Presentatie met een stappenplan en de bijbehorende downloads.
KLIK HIER

Voor de achtergrond heb je een kale boom nodig. Deze print je uit op A4 papier. Ze maken hier een creatieve boom van. Dit kan op verschillende manieren. In dit voorbeeld hebben de kinderen met zwarte stift de boom afgetekend en vlakken gemaakt. Deze hebben ze vervolgens ingekleurd. 

DEA5DE20-5BA3-4A3A-8D63-E81B2790E407.JPG
IMG_0579.jpg
bottom of page