top of page
Herfstuiltje - met vleugels van bladeren

Benodigdheden:

- sjabloon uiltje (*deze vind je onderaan deze pagina)
- gekleurd stevig papier/ karton
- gekleurd doorzichtig folie (vliegerpapier)
- prikpen met prikmatje
- zwarte stift
- lijm/ schaar
- grijs potlood
- herfstbladeren

Hoe maak je het?

Print het sjabloon van het uiltje uit en knip deze uit. Trek deze vervolgens over op een gekleurd papier en knip ook deze weer uit. Met behulp van een rond voorwerp (lijm dopje, dopje van een fles, etc) maak je de ogen. Eerst weer omtrekken op wit papier, uitknippen en dan met zwarte stift de pupillen tekenen. De snavel en pootjes kun je zelf maken van oranje papier.

In de buik van het uiltje maak je figuurtjes. Ik heb gekozen voor halve cirkels, maar je kunt ook hartjes, cirkels,, vierkantjes, etc. doen. Teken deze eerst met grijs potlood. Zo kun je nog gummen als je niet tevreden bent. Daarna prik je ze uit met een prikpen. Je kunt hiervoor ook een klein schaartje gebruiken. Hierachter plak je het vliegerpapier. 
 

De vleugels van het uiltje zijn gemaakt van bladeren. Om te voorkomen dat ze na een dag gaan krullen, kun je ze het beste een dag van te voren verzamelen en tussen een boek leggen. Zo drogen ze plat op. Let er op dat ze wel wat breekbaar worden, dus plak ze voorzichtig op het uiltje. 
 

🌿Klik hier voor het sjabloon

PicMonkey Collage.jpg
IMG_0049.jpg
herfst1.jpg
bottom of page