top of page
Bladeren met patronen

Benodigdheden:
- wit A4 papier + papier voor sjabloon
- grijs potlood
- liniaal, schaar
- zwarte fineliner
- gekleurde stiften

Hoe maak je het?

Een van mijn populairste opdrachten is de 'handen met patronen'. (klik) Op Pinterest kom ik hem iedere keer weer tegen en daarnaast is hij ook het meest bekeken op mijn site. Vandaar dat ik op dit idee kwam.

De bedoeling van de opdracht is hetzelfde. Alleen gebruiken we dit keer geen handen als sjablonen, maar bladeren.

Je begint met het trekken van lijnen over de lengte van verschillende diktes. Doe dit met liniaal en zwarte fineliner.

Let op, houd de liniaal stevig vast, want één verschuiving kan al zorgen voor een fout in je tekening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De volgende stap is het maken van patronen. Gebruik hier ook weer de zwarte fineliner voor. Elke regel krijgt zijn eigen patroon. Om nette rechte lijnen te krijgen, kun je ook weer je liniaal gebruiken. Je mag een van je favoriete patronen best nog een keer gebruiken.

 

 

 

Daarna maak je een sjabloon van een herfstblad. Doe dit op het andere papier. Ik heb het blad zelf getekend, maar wil je voor makkelijk gaan, dan kun je via Google ook genoeg sjablonen vinden van bladeren. Print deze dan uit en trek deze meerdere keren over op je papier. Het leukste effect krijg je door de bladeren van verschillende kanten te laat zien. (recht, schuin of ondersteboven)

En dan is het tijd om te gaan kleuren! Je moet hier best precies te werk gaan. Eén foute streep en je effect valt weg. Het patroon loopt van het ene blad in het andere blad door. Dat betekent dat je ook de gehele 'strook' dezelfde kleuren moet gebruiken. Met uiteindelijk dit resultaat! Ik heb ervoor gekozen om alleen 'herfstkleuren' te gebruiken om zo in het thema van de herfst te blijven.

20171017_190201-2.jpg
20171017_200254_001-2.jpg
20171017_201847-2.jpg
IMG_9673 (1).jpg
bottom of page