top of page
1824871.png
Fantasiedieren in de kleuren van Mondriaan

Benodigdheden:
- wit A4 papier
- grijs potlood/ gum
- liniaal
- zwarte stift
- rode, gele en blauwe stift
- gekleurd A4 papier: rood, geel of blauw

Hoe maak je het?

Begin de les met informatie over de schilder Piet Mondriaan, zodat de kinderen weten in wat voor stijl ze gaan tekenen. Laat ook een aantal schilderijen van hem zien en vertel wat er zo opvalt aan zijn manier van schilderen.

De kinderen bedenken een fantasiedier. Deze tekenen ze op een wit A4 papier (niet te klein) met grijs potlood. Zo kunnen ze nog gummen indien nodig. Alleen de buitenste lijn én het oog worden getekend, verder geen details. Daarna worden deze lijnen overgetrokken met zwarte stift.


Met liniaal worden er horizontale en verticale lijnen getekend. Daarna weer overgetrokken met zwarte stift. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit in een keer met stift te doen. Zorg ervoor dat ze de liniaal goed vasthouden, zodat je geen scheve lijnen of uitschieters krijgt.

Als laatste worden er een aantal vakjes ingekleurd met rood, zwart of blauw. Net als in het werk van Mondriaan blijven er veel vakjes wit.

Alleen nog netjes uitknippen en opplakken op een gekleurd papier en klaar! Het mooiste is natuurlijk als je een achtergrond kiest die bij de tekening past (rood, geel of blauw).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet
Mondriaan
Fantasiedier12.jpg
Fantasiedier34.jpg
IMG_0067 (1).jpg
bottom of page