top of page
Arreslee - van een eierdoos

Benodigdheden:

- eierdoos (10 eieren)
- verf
- gekleurd papier/ karton
- zwarte stift
- katoendraad of wol
- schaar/ lijm
- stanleymes
optioneel: bewegende oogjes

Hoe maak je het?

Dit leuke idee kwam ik tegen via Pinterest. Ik heb de opdracht aangepast, zodat ik hem in de klas makkelijker kon uitvoeren. Lees hieronder hoe je deze schattige arreslee met rendieren kan maken van een eierdoos.


Knip de eierdoos door midden en knip ook de sluiting er af. Van de deksel maak je de slee, heel eenvoudig door deze doormidden te knippen. Je kunt zelf bepalen hoe groot je deze slee wilt maken. Deze verf je in de gewenste kleur. De andere helft van de eierdoos verf je bruin. Vergeet niet eerst 4 gleufjes te maken voor de achterste vier rendieren. (zie foto)

In de tijd dat de eierdoos moet drogen, begin je met het maken van de rendieren. Van bruin papier maak je de hoofden. TIP: vouw je papier in 6 lagen, zodat je 6 gelijke hoofden krijgt. De ogen kun je maken wat wit papier. Zet daar met een zwarte stift een stip in. Heb je wiebelende oogjes, dan zou je die ook kunnen gebruiken!
Voorop loopt natuurlijk Rudolph the red nose reindeer, dus het voorste rendier heeft een rode neus. Het gewei maak je ook van zwart papier. 

Zodra de verf is opgedroogd, kunnen de rendieren in de gleufjes geschoven worden. Je kunt voor extra stevigheid hierbij lijm gebruiken. De voorste twee rendieren moeten opgeplakt worden.
Ook kun je nu met de zwarte stift aan de zijkant de hoefjes tekenen. Als laatst kun je nog teugels maken van wol of touw.

Ik heb deze opdracht al uitgevoerd met groep 5/6 en de resultaten vind je hier.

rendierenslee.jpg
bottom of page