top of page
Een schilderij maken op kranten

Benodigdheden:

- wit A4 papier (liefst stevig)
- kranten/ tijdschriften
- grijs potlood/ gum
- verf
- lijm (voorkeur lijmstift)

Hoe maak je het?

Met deze opdracht kun je eigenlijk alle kanten op. Ik heb gekozen voor het maken van een uiltje in een boom, maar in principe is elke tekenopdracht mogelijk. We beginnen namelijk met de achtergrond.

De achtergrond geeft eigenlijk het geheel een leuke twist. Je begint met het scheuren van stukken teksten uit een krant. Let op, dus geen afbeeldingen! De achtergrond moet helemaal vol staan met letters. Ik heb er voor gekozen om de letters dezelfde kant op te plakken, dus op de manier hoe je de tekst kan lezen (van links naar rechts). Je mag best wat stukken krant over elkaar plakken. Het is wel de bedoeling dat je scheurt en niet knipt. De randen moet je achteraf nog even bijknippen.

Nog een handige tip: gebruik een lijmstift in plaats van vloeibare lijm. Zo kun je na het opplakken van de achtergrond direct door met de tekening die er op komt en zie je geen lelijke natte plekken door je achtergrond heen.

Begin nu met het maken van je tekening. Je kan eerst met grijs potlood tekenen, maar let wel, op kranten kun je heel moeilijk gummen. Dit blijf je namelijk zien. De tekening is geheel naar eigen keuze. Het mooiste is als je de tekening inkleurt met verf. De rand heb ik omgetrokken met zwarte stift. Dit geeft een mooi effect op de achtergrond van kranten. 

IMG_0058.jpg
bottom of page