top of page
Boom - glas in lood

Benodigdheden:
- wit A4 papier (het liefst stevig i.v.m. doordrukken stift)
- zwart A4 papier
- stevig zwart papier (iets groter dan A4)
- liniaal
- grijs potlood, gum
- lijm, schaar
- gekleurde stiften

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de boom. Op een zwart A4 papier ontwerp je met grijs potlood een boom. Zorg ervoor dat je een duidelijke stam tekent met niet té veel of te dunne takken. Dit maakt het uitknippen alleen maar lastiger. De takken moeten zoveel mogelijk doorlopen tot de rand van het papier. Alsof de takken als het ware buiten het papier nog verder gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Om een 'glas in lood' effect te krijgen, bedenken je een patroon voor de achtergrond. Dit kunnen ruitjes, vakjes, lijnen, etc. zijn en deze teken je op het witte A4 papier. Het patroon kun je het beste maken m.b.v. een liniaal. Dit zorgt voor mooie rechte lijnen.
De achtergrond kleur je in met gekleurde stiften. Je kunt kiezen voor een duidelijk kleurpatroon met bijv. vier kleuren, die continu herhaald worden, maar zoals je kunt zien op mijn voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van alle kleuren.

De laatste stap is het opplakken van de boom op de achtergrond en dit samen op een stevig zwart papier, dat iets groter is dan A4. Zo krijg je een mooie zwarte lijst om de tekening en vormt het een geheel.

20141028_083418.jpg
IMG_9658 (1).jpg
bottom of page